Sleepier Monday

Iaf i butiken, här är det döden som hälsar på..inte människor... usch..
Måndagar borde vara bannlysta.

"Far jag kan inte få upp min kokosnöt didelidi...inte ens med hammare och spik bombombom...med en yxa högg jag så jag blev steeel uuuh...men den jävla kokosnöten den var heeel." 


Men en god nyhet är att vi vet ungefärligt när vi får flytta... yeay
Besiktningsmannen ska komma på tisdag nästa vecka och sen är det bara att vänta på en tid för att skriva kontrakt. Känns bra....men jag måste säga att jag är lite sentimental.. jag ska ju trotts allt flytta från min första egna lägenhet...har ändå hunnit bo där i några år nu och trivs väldigt väldigt bra. Men skönt är ju att vi flyttar inom området och det bästa är ju att jag flyttar därifrån tillsammans med min älskling och våra mysvovvar.

"Sometimes life can be deceiving but
I'll tell you one thing it's always better when we're together."

8)

Sleepy Sunday

Nog är man lite trött iaf, men dessvärre inte av nån roligt anledning.
Mest bara för att jag jobbat tio och en halv timme idag och slutar först om en 40min.
Men det har faktiskt varit en skaplig dag, kunder inne i butiken nästan hela dagen så det blir nog en del klirr i kassan iaf...även om det mesta betalas med kort, vilket ju bara är bra med tanke på rånrisken. 8)
Jag, av nån annan anledning, trivs verkligen med att hyra ut film, vore det inte för den dåliga personal"vården" inom företaget skulle jag tycka att det va super men dessvärre är ju läget sådant att man tvingas leta lite nytt då man faktiskt(som om det vore oklart) inte klarar sig på den futtiga lön som delas ut, inte heller gör det skillnad på den som är nyanställ och den som jobbat i ett antal X år. Jag vet ju att jag sköter mitt jobb mer än gallant och vet också således att det är svårt att få tag på schysst folk nu för tiden. Nu sitter jag iofs här och lovordar? mig själv men det känns som att jag får göra det när jag vet att det är fakta... ;)

Och jag kan inte förstå hur svårt det kan va för vissa att städa i butken man ev. skulle jobba i, alltså med det innefattar att sopa/moppa golven, torka av hyllor/bänkar, göra rent i toarum/kök.. Och vi har ju dessutom en av de renaste butikerna...så kom igen... till nästa jobb...haah...näääh

Fick hemlagat käka levererat av herrn min idag..eller snarare kväll, men oooh så gott det va.
Ost och skinkpaj, mmmmin nya favorit. Han är snäll som ser till att laga mat och bussa hit med den till mig.
Inte nog med det så kommer han och möter mig ikväll när jag slutat, vilket är jävligt skönt då jag avskyr att gå den halvtimmeslånga vägen hem. Iofs är det ju ingen fara när jag har hundarna med mig men iaf.

Helgen har varit rätt skön(idag inräknat?!), fredag bjöd först på jobb i grannkommun då en viss person blivit "magsjuk", på kvällen maratonkollade jag på filmer som jag tagit hem för att sedan gå till butiken lämna dem och hämta en ny film. Lördagen var jag ju ledig! Detta firades med mer film och en lång lång promenad med hundarna och Maj, därefter mer film på bio. Ojoj, ibland vill man bara kräkas på film. Jo så är det, vissa dagar känns det som om man aldrig vill se en till film nånsin... men det går över ganska snabbt.

Just nu är det enda jag hör alla satanskylar som står på här i butiken, det stör mig så in i norden just för tillfället, jag skulle kunna få bukt med problemet rätt snabbt genom att sätta på en film, men det är ett annat problem, att välja vilken film när det finns så många. uh så det får va. Har ju trotts allt bara en kvart kvar nu.
Så, dags att fixa med det sista innan stängning, men bra som jag är, har jag eg. redan fixat allt, så jag kan skriva några få helt onödig rader till.

Hade varit kul att va på Anchor nu med en öl i handen, men det kommer fler tillfällen.
God natt.




I förnekelsestadiet?!

Hum, ja som sagt detta val blev ju inte riktigt som JAG tänkt mig...
Jag är ju MP in i själen men... eller eh iaf miljöaktivist...sen är jag väl kanske inte aktiv MP, men ändå.
Så jag får ju va glad för att MP faktiskt steg många procent även om det inte va nog.
Nu är läget som det är och därför är det bara att se till att gilla eller ogilla läget.
Jag ogillar framför allt att SD lyckades ta sig in i riksdagen, men det säger ju också att något är fel med vår nuvarande invandrarpolitik. Eller åt minståne att folk inte längre tolererar läget. Jag kan för mitt liv ändå inte förstå varför man lägger sin röst på SD.
Men jag hoppas nu på att MP, som M faktiskt vänt sig till, ser till att tänka till och gör det enda rätt genom ett samarbete, självfallet tycker jag inte att de ska lägga sig i frågor som verkligen är viktigt, eller där de båda partierna är långt ifrån varann men om de är med, kan de också påverka in ifrån även om de säkerligen kommer få kompromissa en del. Jag är heller inte alls glad för att alliansen är kvar, jag tycker att de skapar större klassskillnader mer än nåt annat. M snackar om att de är ett arbetarparti, visst är dem det, men för vilka?!
Aja, nog sagt om detta, blir inte bättre av att älta.

Ska istället övergå till att vi impulsköpte en soffa och fotölj i.. torsdags var det nog... Det var ju nedsatt pris på en soffa vi kollat på rätt länge nu, men bara helgen ut...så då var vi tvugna att lägga vantarna på en sådan...men det va svårt att få tag på en, slutsåld nästan överallt...tillsist fanns en i Åkerberga...så var en polare så schysst att han körde oss dit så att vi kunde betala skiten...som kommer hem till oss om en vecka... fotöljen däremot var de tvugna att beställa på nytt...så det tar väl tre veckor eller nåt.

Nu är det bara att flytta...eller vänta... inte riktigt...måste först få klartecken från väsbyhem...jobbigt att vänta.
Så damp det ner ett brev i lådan där det stod att vi ska på möte om ev. ombildning till bostadsrätt också...hum ja då får de minsann se till att bygga om till fjärrvärme först eller ge oss ett lååågt inköpspris så att vi har råd med att fixa värmen själva. Men vi får se hur det låter på torsdag.

Annars då?... står på jobbet i grannkommun, där det för övrigt är rätt dött med folk just så här på en måndag. Men filmer har vi iaf fått till premiäronsdag... händer inte jätteofta.. plus att vi fick en del filmer som vi skulle fått för eh jag vågar inte ens säga hur länge sen..känns ju bra..eller inte. Tack tack...suck suck.

Fortsätta med lite returer iaf
så lär jag väl skriva igen nån gång. 8)

Wishful thinking

Här är planeringen i full gång, hur vi ska ha det i den nya lgh. Det kommer att bli mkt mkt bra men självklart kommer vi få köpa saker allt efter som. Kökstolar+bord och byråer är nog det vi kommer investera i först... och även sängbord. Vi vill också ha en sänggavel (som vi nog kommer göra själva) så det är ju ett prio det med. hum. Vid senare tillfälle kommer vi köpa ny soffa med tillhörande fotölj, hittade värsta bra när vi va ute och kollade idag. Men den lär väl inte finnas kvar just när vi ska ha skiten, förhoppningsvis kan man hitta nåt liknande.

Blir till att ta bort badkaret så att vi får dusch istället. Känns bättre faktiskt. Liggar väl i bad ibland men eh inte så ofta egentligen. I värsta fall kan jag åka hem till föräldrarna och låna karet. 8) Vi kommer satsa på ny badrums inredning så småningom också, i köket ska det mesta gå i svart och rostfritt stål.

Väggarna kommer vi tapetsera om nån gång med, med nån ev. fondvägg här och där. Kan bli schysst.
Mattor ska införskaffas så att vi slipper frysa tassarna av oss i vinter. Och nåt som vi heller inte har mkt av...lampor. Vi kommer antagligen bo där ett antal x år så det känns faktiskt rätt bra om vi ser till att fixa lite med det också. Det mesta vi gör/köper kommer vi ju kunna ta med oss när vi väl flyttar om så är.



Nu har jag även fått en hel del bra råd om hur jag ska kunna förbättra Foxy's klåda.
Jag har ju gått med i forumet på Aktivhund.se och där frågade jag lite om kortisonbiverkningar på lång sikt och fick en del andra bra svar om hur jag kan gå till väga för att hjälpa henne bli bättre.
Jag har bl.a beställt en galonbädd, som Baron har, så att hon slipper ligga på massa filtar som samlar kvalser. Det kan troligtvis vara så att det är kvalster hon är allergisk emot. Att göra ett pricktest kommer kosta ett antal tusen då hon inte är försäkrad ännu, så det måste vi spara till först. Hon (och Baron) ska få fiskleverolja som ska va bra för huden och annat. Jag kommer även schamponera henne med medicinskt schampo och smörja in henne med ett aloe vera skum. Ska också ev. börja ge henne färskfoder istället för torr men det får bli något senare.
Sen kommer det bli städning (dammsugning, skakning av lakan) iaf två ggr i veckan. Ja, vi får se hur detta går... jag lär väl rapportera alla märkbara förändringar under tidens gång. 

Min lediga helg har börjsat...så jag ska försöka avnjuta den så mkt som möjligt. Imorn blir det väl först till att skriva papper som ska lämnas till hyresvärd för byte av lgh. Senare ska herrn spela med grabbarna, då ska jag ha tid för mig själv och bara ligga i soffan, kolla på en serie som jag börjat följa. Får se om jag nån gång orkar ta tag i altanens behövliga rensning av ogräs. Vi ska också börja rensa en del vad som ska slängas och vad som ska behållas inför flytten. 

Blev en del skrivet denna gång iaf. 8)

 

RSS 2.0