I fell for

... grupptrycket...ska nog med allt motstånd, från mig själv, ändå skriva en jävla årskrönika.
Om nu alla säger att man ska göra det, så måste jag göra det med, annars blir jag ju sämre än dem. haah.
Jag har ingen egen vilja där tydligen, när jag väl började tänka efter så insåg jag hur mkt kul och bra som hänt mig det här året. Jag vet att det är mitt bästa år på sjukt länge *snörvel*...Ursäkta.. jag har nåt i ögat..haah...eller snarare i näsan...en massa rinnigt snor som vägrar stanna kvar utan ska rinna ner på tangentbordet.

Jag va uppe tidigt i morse, vid 6tiden, då herrn i huset slet sig loss från mitt järngrepp för att ta sig till jobbet.
Suck.. alldeles ensam... eller nästan iaf... men ingen go, varm Chrille att krama om.
Ska hänga tvätt som jag, eller min tvättmaskin så duktigt tvättat åt mig.
Sen blir det långpromenad med hundarna innan jag lämnar dem för att åka till mitt jobb i Vtuna för dagen.

Lilla Foxy behöver nästan inte ha sin fån-tratt på sig mer, vi har den mest på då vi inte har koll på henne, som på natten. Men hon ska sluta äta medicinen på onsdag så det ska väl va lugnt nu förhoppningsvis. Nog har hon blivit fin sen hon kom till oss i Oktober.....

Här är det meningen att jag ska sätta in en nytagen bild på henne... men jag är för slö för att orka ladda in den från mobilen i datorn. Vilket gör att det inte blir nån bild just nu. 8)


I died and got to...

...  AVATAR -land - Pandora

Eller iaf för siså där 2h och 40 min igårkväll!
Jag och Chrille var nämligen och kollade på AVATAR 3D! Så grymt häftig coh det överträffar absolut utan tvekan allt jag sätt tidigare. Hade aldrig varit på 3Dbio innan heller så det va väldigt spännande.
Jag förstår varför James Cameron valde att vänta så länge med sitt önskeporjekt. Det blev miljontals gånger bättre än vad jag kunde föreställa mig. En vädjan till alla; Gå och se den, i 3D!

Direkt efter att vi kommit ut ur bion i stan, blev jag aningen deprimerad. Eller iaf kände jag ett obehag under resan hem. Det slaskiga, tråkiga vädret blandat med gatornas skumma folk gjorde att jag ville tillbaks in i biosalongen, tillbaks till de blå, 3meter höga Avatar(erna)




Running time

Jag går def. inte på högvarv för att det är jul.... öhm ett avbott i mitt tänkta skrivande för det här;
BingoBerra kom just in i butiken och önskade mig en god jul och gav mig en Sverigelott för att han tyckte att jag varit så snäll och trevlig mot honom alla gånger som vi stått här och pratat. Och jag blev smått överraskad men uppriktigt glad faktikst. Kul kul. 8)

.. åter till det tänkta...

iofs bara massa svammel men det får gå

Jag, och Chrille gav bort en julklapp till vår(meaning Väsbybutikens) goaste 15åring, Jessica. Hon blev jätteglad vilket ju var tanken så det var ett smart drag av mig(oss).

Jag jobbar ju..oväntat nej men ändå rätt skönt, fast självklart hade det varit lyx att va hemma med, eller egentligen inte, för vi skulle behöva grovstäda känns det som, det är riktigt stökigt, tycker iaf jag... men har inte orkat lägga ner nån energi på att göra nåt åt saken. Men vi ska ju som tur är inte ha några gäster alls än på ett tag så det är bara vi som ser skiten.

haah kisspaus


True or false

Jag tycker att folk är jävligt lustiga....
jag tycker att jag själv är jävligt lustig också!
... så det jämnar väl ut sig dåråååå...

Men jag tycker inte att det borde va så svårt egentligen,
fast och andra sidan så är det väl tydligen det även för mig.
Tyyyypiskt.

Jobb idag... tisdag utan tisdagshalvan...det är som julen utan tomten...
men tror ni att vi har nån halva idag då, nej för ni ska inte tro att ni kan tjäna på att hyra hos oss inte.
Då får man(vi personalen som faktiskt möter kunderna) ta smällen med kunder som klagar och jag klandrar dem inte heller, det är bara så trist. Det tar ju bort stämningen en aning också, folk går härifrån irriterade istället för glada. But it's nothing I can do so I'll just keep on telling you all that we(meaning the videostore) sucks at good service. Sorry for that.






No X-mas in me

Jag har absolut ingen julkänsla i kroppen... Men ibland får jag små glimtar av "känslan" då jag känner en doft eller smak av något som jag tycker hör julen till. Som nu t.ex.; Mammas otroligt godaste hemlagade köttbullar... mmmmmmuummms, det vattnas i min mun. Sen är det också julmusten, som jag drack igår...haaah och apropå must, Jag + mina tre underbara kollegor ägnade ju förra?!(alltså inte veckans) onsdagen åt att gå på 1700-talsjulbord, vilket var förträffligt gott och trevligt.... anyway... där fick(köpte) vi en annan sorts julmust, alltså inte den vanliga, apotekarnes, utan... ehm... tillåt mig googla... Zeunerts Julmust..ser ut så här:



... jo och det jag skulle komma till var att imorse när jag vaknade upp hos föräldrarna kollade de på programmet PLUS, där Sverker och ett testteam så passande testade de olika mustarna... Och kan ni gissa vilken som vann?!... jo Zeunerts såklart...eller inte såklart men den gjorde det iaf. Och jag håller med om att den va god, lite spec. i början, man är så van vid den vanliga men efter ett tag så vande man sig och då blev den helt plötsligt jävligt god. Så om vi inte hade varit på det där julbordet, så hade jag aldrig smakat just den julmusten och då hade jag inte fattat va fan det va för must som vann på PLUS, men och andra sidan, kanske jag heller aldrig ens sett det där porgrammet idag om det inte varit så att jag smakat den...aah?! Det är nåt att tänka på.

Och en till sak som hör till min jul, som antagligen bara är ännu ett knep från handelns sida, som allt annat: Romerska bågarna, that's what I'm talking about. ingen julstämning utan apelsinchoklad.

Men en fortsättning följer på inlägget lite senare...nu är det dags att äta godaste köttbollarna...nääää...bullar menar jag ju!


Man tror sig veta...

... men det gör man verkligen inte...

Det finns hopp bara man tar sig tid att försöka finna den igen, allt är inte så illa som man faktiskt tror ibland och jag hoppas att du verkligen(återigen ordet) känner efter vad du själv klarar av att bära, det känns bra att du känner att du kan anförtro dig hos mig och jag lyssnar alltid, inte bara för att jag(som du så väl vet) va i lite samma situation som du är nu, utan för att jag anser oss vara bra vänner. 
 
Att försöka hjälpa någon som mår så dåligt är näst intill omöjligt, men det är fasen inte lätt att låta bli att vilja, när man ser hur jobbigt personen mår. Att stå utanför och banka så att knogarna blöder utan att ens få in en fot gör att man tillsist inser att det är lönlöst att försöka. Jag kan bara ge dig råd från mina erfarenheter och hoppas att du kan finna en väg utan att du själv far illa.

Man ska nog hålla sig undan från det som riskerar att dra ner en ännu mer, 
framför allt om det är två negativt laddade poler...




Jag hade aldrig...

...kunna tro att du kände så...
...förän vi träffades igen, år senare(låter som om vi vore lastgamla), då du fick mig att falla pladask...


Idag har vår lilla Foxy äntligen fått sin första dos av sin medicin, hon har nån sorts hudbakterie som gör att det kliar så, usch och fy, så det är bara att ge henne medicinen i 14dagar och vänta på resultatet.
Blir det inte bättre av det så blir jag tokig och börjar slita mig i håret!

Det är värsta kul att gå ut med vovvisarna när snön äntligen är här (även om jag fryser ihjäl när det blåser isande mot mitt ansikte), de blir som galna ibland, får värsta rycken och börjar skutta och leka med varann. Ända kruxet är ju att Baron inte riktigt bryr sig om han knuffar omkull Foxy ner i snön när han kommer springandes i full galopp. Han är inte så finkänslig av sig fast han vet att Foxy är mindre, nog för att han är försiktig, men kanske är det för att jag är lite beskyddande mot min lilla plutta, som det ser "orättvist" ut. De viktiga är ju att man faktiskt ser att de leker. 8)



Rätt ofta blir jag inte klok på vissa kunder som kommer in i butiken där jag jobbar,
man undrar "hur tänker dem?!" Vissa frågor de ställer, eller när de försöker va lustiga och "skoja" till det, eller det värsta av allt, dödssynden; när de försöker mygla sig ur att betala sina förseningsskulder, är man sen får man stå för det!, annars; Hyr inte film!! Att säga att man redan gjort upp en deal med en annan anställd(vilket oftast aldrig stämmer) är inte ok, och inte heller att blåneka och säga att man hyrt filmen en fredag fast jag vet att det va en torsdag... vad får man allt ifrån, hur "glömsk" får man va egentligen, när det står svart på vitt att dem har fel.
Men nej nej kunden har alltid rätt... puh!

Japp, sådär, nu fick jag ut lite aggressioner... fast det är långt ifrån allt. Men jag kan ju inte va den som hakar upp mig på allt folk säger och gör, det är bara att skaka av sig och le mot dem nästa gång de återvänder till brottsplatsen... hur falskt det än må vara, men det är ju tydligen så folk vill ha det. So that's what they'll get!


Bio, ikväll med några trevliga tjejer som jag inte träffat på bra länge.
Besök av syrran med familj till helgen.
Försöka klippa herrns hår på Lör, som tur är får vi låna en hårmaskin så det blir lite lättare.
Röja undan på altanen, stolar, bord och grill är täckt med snö, nu ska de få vila i plast tills våren kommer.
Söndagen bjuder på släktjulmiddag och bio senare på kvällen.





Killing time

Här sitter jag på jobbet i Vtown( som det så fint kallas) och det är dött som satan i gatan.
Jag har därför "roat" mig med att "leta" jobb, då menar jag saker att göra, alltså inte att leta nytt jobb.
Film finns det ju rätt gott om här, men jag har inte "orkat" välja ut nån som jag vill slötitta på. Det är rätt skönt när det är helt tyst i butiken också tycker jag.

!!Så blev stackars Baron påhoppad av två! mastiffhundar idag, han klarade sig som tur va undan nån större skada, men två av framtänderna slogs ut. uh, bara för att en person va ute med en löptik och en hanhund samtidigt!!
Som tur var jobbade inte Chrille idag så han kunde snabbt komma hit. Och stackars Marina som fick sin arm och hand demolerad då hon slet loss en av hundarna. !!

Åter till jobbet, eller vad jag ödslat min tid med, (öh har just fått *ryck i ögonlocket, extremt störande)
Den senast timmen då absolut Noll personer har varit inne i butiken, så ha rjag faktiskt roat mig med att kollat in mina ävnners bloggar och letat upp roliga saker på nätet. Och så har jag även skrivit lite då och då i det här inlägget... är lite långsam av mig när jag bloggar.

Jag har bara en halvtimme kvar av dagens jobb så jag ska inte klaga men jag har en aningens skallebank som vägrar gå över fast jag tar det så lugnt man kan. Men nu ska jag fixa med det sista innan stängning, har lite sopor att slänga bl.a.





Die another day

Yes, det va inte min tur att stryka med av den ack så omtalade svininfluensan...
för det var nog det jag låg sjuk i förra veckan, eller det kan vi ju lika bra skriva för det finns ingen som kan avgöra nu om det va den eller en helt "vanlig" influensa. Eftersom att jag inte va i riskgruppen så ville dem inte att jag skulle komma ner till vårdcentralen. Men oj va svag jag kände mig när jag hade feber, fast jag va uppe på benen rätt mkt iaf, inte orkar jag vila alltför mkt, så trist.

Och jag längtar grymt mkt till julbordet med jobbet, eller ja dem på jobbet som räknas iaf 8)
Vi ska på nån typ 1700talslikanande middag, spännande indeed. Det kommer bli kanoners.

Men först väntar en kryssning med herrn i huset, med självast Galaxy...tror jag iaf att det är.
Ska bli skönt att få komma iväg, hundvakt har vi fixat, tackar Marina och föräldrar....och Marinas jobb

Ser ni inte hur lyxigt det verkar...haaaheeh. Det blir bra det.

Så ska det bli lite inhandlande till vår efterlängtade nyårsfest, måste ju passa på innan pengarna är slut.
Det lär bli ett av årets grymmaste fest, iaf årets sista och nästa års första! 8)


RSS 2.0