Nya tag

...men samma problem..

Det är bara att kämpa på tills något händer.

Har iaf städat och diskat hemma så nåt duger man till.
Min faster ringde mig igår, roligt, två spännande frågor ställde hon och jag svarde ja på båda. :)

äcklig elräkning i gårdagens post... men vad gör man...

..hum...

It's all too fucked up

... ja nu känner jag verkligen att jag är ute på hal is...varför ska allt bli fel igen när det har känts bra och varför ska man ha en äcklig jävla ångest...jag mår illa och vill bara sjunka under till en plats där jag inte behöver svara inför nån utan bara va mig själv för mig själv utan nån annan... jag vet att det inte är nån vidare vettig idé, skulle bara bli ensamt och inte må någe bättre men då slipper jag iaf missförstå/s... jag önskar att jag inte va riktigt så som jag är, eller egentligen gör jag ju inte det, vill ju va mig själv och jag är ju den jag är för mitt förflutna och jag vill inte ändra på det, det kan jag inte, men ibland vore det så mkt bättre....antagligen inte men just nu är läget så.

Jag lyssnar på Mastodon och vill va ifred! Varför ska missförstånd uppstå...eller varför ska jag tänka så jävlans mkt snarare, fast jag är ändå glad att jag gör det och inte är en person som gömmer undan mina känslor.

Jag försöker leva i nuet men på nåt sätt blir jag alltid stoppad, påmind och förvirrad. Men det är inte konstigt bara svårt!

Just another day in paradise, it'll pass

In Private

Take your time and tell me
Where you lie
I realise
That weve been found out this time

We should stay together
If we can
But what youve planned
Means theres a difference between

What youre gonna say
In private
You still want my love
Were in this together
And what youre gonna do
In public
Say you were never in love
That you can remember

So discreet
I never tried to meet
Your friends or interfere
I took a back seat between

And what you gonna say
In private?
You still want my love
Were in this together
And what youre gonna do
In public
Say you were never in love
That you can remember

What you gonna say, ay
When you run back to your wife?
I guess its just the story of my life
What you gonna say?

So take your time
And tell me
Where did you learn
Oh, I may publicise
That theres a difference between

What youre gonna say
In private?
You still want my love
Were in this together
And what youre gonna do
In public
Say you were never in love
That you can remember
Tell me what you gonna say
In private? , ooh, ooh, ooh
What you gonna say?
What you gonna do?
Baby, what you gonna say?


/Dusty Springfield http://www.youtube.com/watch?gl=SE&v=lGtozg6lSF4

or Sahara Hotnights http://www.youtube.com/watch?v=e3WrJD5Q2gg

A tribute to...

Heath Ledger!!
Ja det är bra jävla ironiskt att han nu får en Oskar, fast han inte är vid liv! Självfallet är det klockrent att han fick en, för han var grym som The Joker i Batman, men just att det blev efter hans död. Men så tycker jag att han var en otroligt bra skådespelare, och han blev bara bättre.
Jag avskyr när det händer, att unga människor tar livet av sig,kända som okända, eller överdoserar "oavsiktligt" men jag kan inte riktigt tro att man inte har nån koll på att flera olika starka mediciner inte funkar ihop...va fan, det säger sig ju självt att mixar man ett antal x tabletter i stora doser, så kan det bara gå illa...



Generationsflöde


Vi gråter ut hos våra föräldrar, och tröstas i deras famn.
Blodet som strömmar genom deras ådror, förenar också oss.
Sammanlänkade, tills det sista andetaget är förbi.
Då ägor som varit vårt inte längre går att spåra,
Där våra liv ligger som blekta fotografier i historiearkiven,
När den sista generationens blodflöde har skapats
och åter mött sin egen framtid,
Så tynar slutligen det sista minnet av vår existens bort i glömskan.
23 april 06

Den här är tillägnad min familj

on my own

...

don't know what to make of it, i'm so off today, don't like it


Det var en kväll...

... då jag drack öl och blev full... one two many lastnight...

Caus we all just wanna be big Rockstars...

Men jag hade en rolig kväll, och plötsligt vaknade jag upp i sängen vid en klocka som visade en alldeles för tidig tid!
Klockan sju, jag försökte somna om men utan resultat så jag låg kvar ett tag tills jag insåg att det va meningslös.
Käka frukost och kolla på Dr. Phil med föräldrarna mina som jag sov hos.
Programmet handlade om en snubbe som inte hade en aning om vem han var, vart han kom ifrån och vad som hänt honom. Någon hade hittat honom bakom en Burger King en tidig morgon och man trodde att han va en hemlös typ... och det hade gått fyra år i programmet... och han hade träffat en jättesnäll kvinna som hjälpte honom att försöka ta reda på allt men det verkade inte som att de kom någon vart. Ingen verkar sakna honom, leta efter honom.... hum...

Min egen teori var att han var ett hot mot staten, regeringen på något sätt...att han upptäckt något som kunde avslöja vad nu regeringen har att dölja och därför "gjorde man sig av med honom". Och det är också därför det inte går att spåra hans förflutna. Värsta thrillern!! Haaah hum men den är väl typ redan gjord...

Come please I'm calling
Hurry I'm falling


needless to say

but I'll say it any way...

Don't drink and drive...
Give blood, but not too much..

caus you might die...

and we don't want that now, do we? 
8)

Where did you go?

...hallo weekend, bye week.... försvann gjorde den iaf. Veckan bara rusade iväg och jag vet att helgen kommer gå ännu fortfarde då jag faktiskt gör någonting av värde, nämligen spenderar den med familj och vänner...jag har ingen koll på vad som händer med min tid, fast jag inte gör något...kan ju inte va så svårt att komma ihåg...men jag saknar rutiner och det är inte lätt att få när man inte har nåt vettigt att ägna sin tid åt på dagarna.... så det är bara att fortsätta söka jobb jobb jobb!

Jag nämner det bara för att det är värt att nämna, The Bronx på Tyrol i onsdags var alltså grymt bra!

Det är inte bra att komma hem till föräldrarna, de göder mig bara med en massa godsaker, men oooh så gott det är!! 8)

Så blir det till att träffa Maria imornkväll, vilket jag ser fram emot. Lite käk och öl med en god vän mår jag bra av!
...

Tonight Bowling and Beer!.. typ...

The Bronx at Tyrol

Yeah! Äntligen blir det en konsert, på Tyrol, såg Danko Jones där förra året med Iowa. Mkt bra place, vad jag kommer ihåg, fast rätt trångt. Så hoppas på lite mer utrymme ikväll då!
Dit ska jag iaf med M, det är bara så det är! Och det ska bli grymt roligt.
Något jag inte ska glömma är öronproppar, redan lagt dem i jackfickan, det värsta som finns är att glömma dessa, hela kvällen förstörd om man inte lyckas få tag i ett par andra.

Imorgon blir det upp tidigt, till ett litet ekonomimöte...

Så självfallet massa jobbsök hela veckan, varje dag...
 
JAG VILL HA JOBB NU!

"Born from porn"

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag skriver bara för att jag känner mig tvingad till det, eller nej det är inte sant, ingen som tvingar mig, men jag skulle vilja skriva en hel del, men det passar sig inte riktigt här, för personligt, så därför får jag nöja mig med att bara skriva om att jag vill skriva något helt annat.

Jag kollade i en sådan där katalog med kläder, skivor och tusen onödig prylar. EMP eller nåt http://www.emp.de... såg en tröja där det stod "Born from pain" på, och jag läste istället direkt  "Born from porn"- vad säger det om mig? hum iaf att jag har humor! :P

Snart: promenad med Iowa
Sen: Tråkig bussfärd hemåt
Senare: Trycka i mig chokladhjärtan som jag fick av mor och far, i min soffa! (Eller, var det sånt jag måste sluta med om jag vill ändra min rumpform, vilket påminner mig om att jag måste komma ihåg att låta bli att göra en annan sak, om jag inte missförstått det hela)



Tour dates and "I fit the dog"

Vi börjar  med det senare...

Översätter man "jag passar hunden" på googles språkverktyg blir det automatiskt "I fit the dog", det tycker jag var riktigt roligt!
Så är jag hundvakt igen, till samma goa vovve som förra helgen, det är roligt, men jag tror han har lite tråkigt... kanske saknar han husse sin, visserligen vilar han mest på golvet mitt, men ibland får han för sig att röra på sig, sakta och säkert, mellan varje rum, i omgångar så förstås. Jag har redan skämt bort honom, men tänker inte skriva med vad för då får jag kanske skäll av hans husse. Här näst väntar en promenad i mörkret.

Så har jag två spelningar inbokade, dock inte mina egna för sådana har jag inga då jag varken spelar eller sjunger offentligt, nej, utan här lämnas utförandet åt proffsen. Först ut är The Bronx, http://www.myspace.com/thebronx på ons. den 18feb nu i veckan som kommer. Det ska bli riktigt skoj, det var allt för länge sedan jag va på konsert.
Så blir det även Volbeat i början på mars, 5e tror jag, inget jag har lyssnat in mig på så jag vet inte vad ajg ska tycka riktigt men de funkar.

time to walk the dog....haha


BadASS or FatASS

Igår var jag och mamma till danderyds sjukhus en sväng, hon skulle på mammografi, uh och hon berättade att tekniken har hunnit ikapp nu, och skonar brösten från att bli ihop tryckta av marmorplattor, eller vad det nu var, så om man tycker att brösten blir mosade idagens läge så är det inget jämfört med tidigare år. puh, vilket enormt tur att jag har låååång tid kvar innan jag behöver oroa mig för att få mina bröst mosade av nån jävla maskin. Visserligen är det ju en viktig procedur men deffinitivt inte en behaglig sådan. Jag ser till att checka mina bröst efter knölar för hand tills tiden är inne.

Så taxade vi ju vidare till Täby centrum, ojoj, blev inhandling av diverse nödvändigheter. Men när jag och Iowa hade lämpat av mamma i färdtjänsttaxin fortsatte vi vårt sökande efter vishet. Men jag blev bara deprimerad... att prova jeans är inget jag borde göra NÅGONSIN! Jag förstår mig inte på jeansstorlekar och tar man olika modeller i samma storlek så kanske man lyckas få på sig ett par men inte nästa. Och när jag berättade senariot för pappa nyss, sa han att jag har den berömda R(efternamn)-rumpan/bakdelen. Haaah, uh, och det är sant. Det är bara för mig att träna, det är det ända som hjälper.

Och jag väntar och väntar och väntar på att syster yster M med familj ska komma hit!! De åkte iväg så sent och inte går det fortare för att jag väntar... därför jag sitter här vid datorn, förädrarna kollar på Let's Dance så jag väljer att stanna på övervåningen...och tjura...

Neeejje, jag är glad, det är helg och Hakuna Matata! Inga bekymmer förrens på måndag!


Fredagen den trettonde

AAAaaahhh!! Jag vill INTE se den nya remake-filmen, inte lår den slå orginalet och jag blir bara tokig på alla dessa försök till att göra bättre versioner på äldre mkt bättre filmer. Inte för att jag är konservativ men jag förstår inte poängen med att göra om en perfekt fungerade film 10-20år senare. VAD ÄR POÄNGEN?!




Glovmoppen vek sig dubbel

Haaahahaa, imorse när jag var i full gång med att få lägenheten skinande ren får glovmmoppsjäveln för sig att strejka!
När jag äntligen var klar med dammsugningen var det ju dags att torka...hum...torka är ju helt fel ord med tanke på att jag faktiskt blöter ner golven med allrentvatten innan det överguvudtagen kan torka...så tvätta använder jag istället... alltså tvätta golven, så jag tog fram hink med tillhörande mopp, inköpt på Rusta då jag flyttade in för året sen nu. Fyllde på med vatten och allrent i hinken och tar moppen, ställer ner den i hinken och börjar röra runt, stöter i botten en gång och vips, som en mjuk jävla billighetsplast, vek sig fanskapet på mitten! Så jag fick vacket, stå med böjda ben och rygg, när jag tvättade golven. Så tills nästa gång jag behöver blanka golv, ska jag ha införskaffat en mkt mer hållbar mopp som man kan lita på!




Rättvisa rosor...

...och ekologiska geléhjärtan. I senaste nr. av Camino som jag så flitigt prenumererar på (för er som inte har koll är det en livsstillstidning för hållbar utveckling) fanns ett tips till den här stora romantiska dagen, som alltid dyker upp en gång per år i februari, nämligen ekologiska geléhjärtan, och jag tänkte direkt att "detta är ett måste" men var inte så säker på att jag skulle hitta dem så lätt. Men där hade jag fel, idag när jag gick in på Coop i V-tuna så uppenbarade dem sig där tillsammans med resen av alla tusen val av godishjärtan. Så jag tog en och la i korgen, lät mamma smaka en tillsammans med mig när jag hälsade på och vi gav tummen upp.

Så ett tips från mig själv till alla som har tanken att ge någon rosor till helgen; Rättvisemärkt-certifierade rosor!! Som går att köpa på ICA bl.a. Mina föräldrar var faktiskt duktiga och köpte mig ekologiska tulpaner till min fördelsedag vilket jag uppskattade jättemycket. Och pappa har, iofs utan att tänka på det, köpt Rättvisemärkrosor till min mamma ibland.


Jag har väl de senaste åren varit så speciellt förtjust i denna 14februaridag som det talas så mycket om. Inte för att jag inte tycker om att va romantisk eller att uppskatta/s utan mer för att jag inte tycker om idén att det är obligatorisk just på den där dagen. Vi får aldrig glömma bort att vara spontana och visa uppskattning året om, dag som natt, under alla fyra årtider. Min mamma har ofta skämt bort oss på Alla hjärtans dag, men hon har befogenhet att göra det just för att hon alltid ger oss obehindrat med kärlek 24-7 alla 365 dagarna.

Och på fredag kommer syster M med familj till Sthlm, så jag längtar massor, de ska ju prata med nån sådan där vigselperson. Och jag får träffa plutten A som jag kommer bära på hele tin.

Just det, imorn blir det först till att följa med mamma till danderyd och sen taxar vi till Täby för att möta upp Iowa, och jag ska endast in på Bodyshop för att köpa balsam och mascara typ, inge onödig shopping för min del, inte med min arbetslösa ekonomi. Jag längtar så efter att få lön igen, jag blir galen, mest p.g.a för att jag är rastlös och känner mig eländig men jag ger aldrig upp. ALDRIG!!

And I think I might be ready...

.... to kick my ass, but I know some things can change if you really want them to do so.

och nu lite svenska:
That's all there is..




Jag är nu redo...

... Att låta er ta del av en dikt som jag skev för två år sen typ. Däremot var jag rätt sen att faktiskt följa den själv men bättre sent än aldrig eller hur...

Länkad

Ett eko av det förflutna, det där långt bort bakåt.

Vars minnen fortfarande bränner hål i själen, river och sliter i det som kallas hjärta.

Andra läker snabbt, bildar ärr som med lugnande effekt försvinner, suddas ut.


Ett tomrum i väntan på framtid, redo att fyllas, bli fyllt, svämma över.


Ett nu, där allt händer, den viktiga länken mellan då och sen.

Lev där, varken förr eller senare!
Okt. 2007

Jag har en dröm, att någon gång få ge ut en diktsamling, fast jag har skrivit på tok för några dikter för att ens va i närheten av något som kan kallas bok men kanske när jag dött, och någon letar igenom mina ägodelar, finns mina dikter och känner att de bara måste ge ut dem och göra mig till legend. Hehe. Sen har jag även en novell på gång, eller den ligger på hyllan för tillfället, men den finns iaf. det är riktigt skönt att få skriva av sig.... jag skrev rätt flitigt på lagerjobbet jag hade, på något sätt blev jag inspirerad där... antagligen för att det var tråkigt många gånger och jag kunde sitta lugnt vid mitt bord och låta orden flöda fritt i mitt huvud, det kallar jag att va kreativ på jobbet.

Dikter, eller något som liknar dikter, har jag skrivit sen jag var elva, tolv år.
Det är skönt att få ut känslor på papper och på så sätt kunna reflektera över dem.


I bit your dog cause he hit on my cat?!

Mina föräldrar börjar nu efter drygt två hundlösa år sakta men säkert kolla runt efter en ny. De har till och med köpt en sådan där hundbok, med olika raser i, för att få inspiration att kunna välja bland alla dessa raser som faktiskt finns. Mamma är ju fortfarande inne på en Ladyliknande ras, alltså en Schäfer-Stövare-Labrador...eller något i den stilen...fast de har redan lyckats enas om en ras som fanns beskriven i rasboken, nämligen en Beagle;


Beagle

Jag tycker absolut att den skulle passa mina föräldrar, fast det dem måste tänka på är ju att det faktiskt är en spårhund och måste därför tränas noga så att den inte spårar alldeles för mkt. Den är lagom i storlek, med tanke på mammas fysiska ohälsa i benen så är det en viktig aspekt, hon måste ju kunna hålla i utan att dras omkull. Och det är ju som sagt en spårhund, vilket vår Lady alltså hade en unns av, så någon likhet är det ju.

Jag själv vill ha så många olika hundraser så jag vet inte om jag nånsin skulle kunna välja. Men bara stora hundar, inge små, inte nåt för mig... Men jag har i helgen varit lite hundvakt, vilket var så roligt!! Det va jättemysigt att få ta hand om en hund igen, och vilken hund alltså, Baron, en Alaskan Malamute, ett blått och ett brunt öga, och så där bamsigt gosig, en mkt mkt snäll vovve.

Alaskan Malamute

Jag fick faktiskt en crazy tanke under tiden som jag varit hundvakt, att jag nån gång vill skaffa mig flera Alaskan malamute, inte som i "Kennel", utan som i " Jag bor i ett hus med stor tomt så att jag kan ha en stor hundgård". Men tanken ligger långt före själva utförandet om det blir av.
Som min faster och hennes man har haft, fast deras ras var Akita, och även det är en fin ras. Nu har de bara en hund, Amaja, väldigt lekfull och stor. Fin päls i massa olika färger.

Akita

Hum, det är svårt. Men jag har även en tanke(som ligger mkt närmare i tiden) på att skaffa en kissekatt, men jag vet inte, de hårar och kommer antagligen klösa sönder allt jag äger plus lite till så jag ryggar lite tillbaks. Men ska jag skaffa en så lär det bli i samma veva som föräldrarna skaffar en vovve, så att vi kan vänja dem vid varann. Annars blir det inge vidare. Vi måste ju kunna lämpa över våra djur till varann ibland när nöden kräver, utan att det flyger hund och kattpäls överallt. :)

Som sagt, jag saknar verkligen att ha hund och det är absolut något jag är säker på att jag kommer att skaffa i framtiden. Min familj har alltid, eller en längre tid iaf, sagt lite skämtsamt att jag kanske bara kommer skaffa hundar, alltså då istället för ungar, som min faster och hennes man. Och ja, just nu i detta läge, låter det rätt logiskt och rimligt. Men vem vet, jag kan ju faktiskt ändra mig med tiden. Det får vi helt enkelt se i framtiden, här och nu väljer jag hund före barn.
But hey, that's just me. 8)

Oh dear fairy Iowa

Jag har fått en mycket vis och förståndig vän som också råkar vara min goda fe.

Så jag ska göra som hon sa.
Lovar att ägna mig mer åt S.I.A.C eller iaf något liknande, det är roligt och värt att göras ofta.
Sedan går jag gärna mer, med dig vid min sida om så är, det är alltid trevligast med sällskap.
Och tålamodet vet jag inte om jag har men vad annat kan man göra än att vänta på resultatet...


så alltså

S.I.A.C +  +  = Killerbody in no time... (fattar ni vinken med GNS bilden...folket hade verkligen tålamod innan den skivan väl mötte sin publik)

Så jag tackar dig Iowa http://iowa.webblogg.se

Pustar ut

...och tar ett djup andetag för nu blev det lite lättare ett tag.
Men nu fan ska jag se till att hitta ett jälvans jobb också så att det blir slut på skiten, det här går inte!

Och nu har jag vatten igen, det var nån typ av läcka i området men äntligen fixat, fick snylta på duschvatten i grannkommun igår men nu så har jag mitt eget igen, tackar för det.

......

Telefonsamtal och svar per brev

Ja, tur att man har telefonen.... fast ändå inte, ibland vill jag bara var osynlig och inte svara men jag kan inte, eller ja det klart jag låtit bli nån gång men jag ringer ju oftast upp förr eller senare.

Och sen har vi det gamla brevtricket, varför envisas myndigheter och andra instanser att alltid meddela viktiga beslut via vanligt jävla postabrevibrevlådansåattdettartusenår? - antagligen bara för att de kan! Det vill dra ut på det så länge som möjligt så att jag hinner bli galen.

Jaaa nu MAT!

RSS 2.0